Галущенко назвав сектори енергетики, які найбільше постраждали від атак рф

Читать на русском
Наразі завершується збір інформації від енергокомпаній про потреби подолання наслідків російських атак, повідомили у Міненерго.
facebook.com/minenergoUkraine

Через російські атаки цієї весни на енергосистему Україну найбільше постраждали об'єкти теплової та гідрогенерації.

Про це під час зустрічі з послом США в Україні Бріджіт Брінк повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Міненерго.

В «Укренерго» назвали збитки для енергосистеми України внаслідок масованого обстрілуУкраїнська енергосистема зазнала збитків, що оцінюються у щонайменше 100 мільйонів євро. Відповідна вартість стосується лише високовольтного обладнання Укренерго.

«Наразі завершується збір інформації від компаній щодо потреб для подолання наслідків російських атак. Найбільше постраждали об’єкти теплової та гідрогенерації. Наразі можна констатувати потреби у високовольтному обладнанні, автотрансформаторах, устаткуванні для проведення ремонтів», – повідомив Галущенко.

У свою чергу Брінк повідомила, що Сполучені Штати готові допомагати у відновленні енергосектору та підготовці до наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, 22 березня росія вчинила наймасовішу атаку на об'єкти енергетичної інфраструктури. Найбільше постраждала Харківщина.

Росіяни повністю зруйнували одну із найбільших ТЕС у Харківській області.

Під час атаки в ніч проти 29 березня цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: