НАБУ завершило розслідувати справу про заволодіння землею на Київщині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити стороні захисту доступ до всіх зібраних доказів у справі про земельні махінації.
фото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу про заволодіння земельними ділянками площею понад 1 206 га та вартістю 1,84 млн грн в Пущі-Водиці та Фастові Київської області.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«28 березня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно 12 учасників організованої групи, які заволоділи земельними ділянками площею понад 1 206 га та вартістю 1,84 млн грн на Київщині. На сьогодні за дорученням прокурора САП детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», у справі підозрюють: колишнього виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Київській області Олега Левченка; ще двох ексначальників цього управління Дмитра Бабака та Людмилу Приходько; начальника юридичного управління ГУ Держгеокадастру Київщини Ірину Степаненко; колишнього радника ексголови Держземагентства Євгена Сингаєвського та інших.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Левченка з альтернативою 3 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: