Зеленський зідзвонився з головою Євроради: обговорили кроки вступу України до ЄС

Читать на русском
Зеленський обговорив з президентом Європейської Ради Мішелем подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський зателефонував голові Євроради Шарлю Мішелю. Лідери обговорили подальші кроки на шляху до початку переговорів щодо вступу України до ЄС.

Про це Зеленський розповів у Telegram.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Напередодні засідання Європейської ради провела телефонну розмову із Президентом ЄР Шарлем Мішелем. Насамперед обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів щодо вступу України до ЄС, а також подальшої всебічної підтримки України з боку ЄС», – написав він.

Глава держави подякував Шарлю за вчорашнє затвердження Радою ЄС рішення про створення в рамках Європейського фонду світу спеціального Фонду допомоги Україні обсягом 5 млрд євро.

Окрім того, за словами президента, сторони розглянули можливі шляхи збільшення постачання в Україну артилерійських боєприпасів.

«Обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік. Підкреслив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з ЄС є критичним чинником підтримки української економіки під час війни», – додав Зеленський.

Нагадаємо, у березні Єврокомісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до ЄС. Глава Кабміну Денис Шмигаль повідомив, як просувається процес вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: