Президент пояснив, чому звільнив Залужного

Читать на русском
Зеленський заявив, що звільнення Залужного та ключового керівництва ЗСУ – це необхідне перезавантаження менеджменту військового командування.
Фото: Офіс президента України

Звільнення Валерія Залужного та іншого військового керівництва було необхідним для «перезавантаження» в менеджменті військового командування.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю FOX News.

Як довго під час війни з росією обіймали посаду головнокомандувачі ЗСУВалерій Залужний пробув на посаді головнокомандувача ЗСУ 927 днів. Як довго обіймали посаду його попередники під час війни з росією.

Він зазначив, що йдеться саме про перезавантаження у військовому командуванні, а не у напрямку дій. «Деякі речі не змінилися останнім часом. Ми маємо бути швидшими. Це означає відмовитись від усієї бюрократії, яка у нас є. Інакше ми не матимемо жодних шансів. Отже, щоб бути розумнішими, технологічнішими і, звичайно, швидшими», – сказав Зеленський.

Він також прокоментував присвоєння Залужному звання Героя України та його можливий відхід у політичну опозицію: «Це його вибір. Він захистив наш народ, нашу країну. Тому я надав йому звання Героя України. Я йому дуже вдячний».

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського. Перед звільненням президент запропонував Залужному залишитись у команді.

Зеленський також провів низку інших перестановок у військовому керівництві, докладніше про які можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: