Кожен кадр може допомогти ворогу: Ігнат пояснив, чому не можна знімати роботу ППО

Читать на русском
Спікер Повітряних сил пояснив, що буквально кожне фото та відео роботи ППО може допомогти росіянам у коригуванні ударів.
Фото: Суспільне

Кожне фото та відео роботи протиповітряної оборони України може стати джерелом інформації для росіян і допоможе визначити, де, наприклад, стоїть пускова установка Patriot.

Про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав в інтерв'ю проєкту «Поговоримо».

Найближчою метою рф може стати подолання обмежених можливостей ППО України – Atlantic CouncilОскільки військова допомога від Заходу під питанням, є небезпека, що Україна може вичерпати свої запаси боєприпасів для ППО найближчими тижнями. Найближчою метою росії може бути подолання обмежених можливостей протиповітряної оборони України.

Ігнат детально пояснив, чому не можна знімати роботу ППО: «На пальцях пояснюю. З однієї точки знімає одна людина, з іншої — друга людина, з третьої точки — третя людина. Це називається трикоординатний збіг цих паралелей. Можна точно визначити, де стоїть пускова установка Patriot, скажімо, і завдати повторного удару».

Він також зазначив, що під час повітряної тривоги необхідно вимикати камери відеоспостереження. Цим, за його словами, займається СБУ та інші правоохоронці.

Повітряні сили, у свою чергу, публікують лише перевірені кадри із роботою ППО. «Ми верифікуємо своє відео, дивимося, чи немає нічого там нічого зайвого та публікуємо. Якщо воно показує підрив ракети у повітрі, тобто перехоплення повітряної цілі, чому ні? Ми повинні показувати партнерам, що їхня зброя працює, що вона є ефективною», – розповів Ігнат.

ЮРІЙ ІГНАТ | ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАХІДНОЇ ЗБРОЇ, ЧОМУ НЕ МОЖНА ЗНІМАТИ РОБОТУ ППО | «ПОГОВОРИМО»Центр Протидії Дезінформації

Нагадаємо, СБУ знайшла чотирьох мешканців Києва, які виклали у соцмережі інформацію про наслідки масованого обстрілу столиці 2 січня.

У травні поліція затримала 9 громадян, які знімали роботу протиповітряної оборони у Києві під час російської атаки, а потім виклали відео у соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: