Кабмін спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військових

Читать на русском
Кабінет міністрів спростив механізм отримання грошової допомоги сім'ями військовослужбовців, які загинули, були захоплені в полон або зникли безвісти.
Фото: oda.zht.gov.ua

Кабінет міністрів на засіданні 30 січня спростив механізм отримання грошової допомоги сім'ями військовослужбовців, які загинули, були захоплені в полон або зникли безвісти.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони у Telegram.

Збройні сили України: чисельність, гендерний розподіл та місце у світовому рейтингуДень ЗСУ відзначають в Україні 6 грудня. Яка структура української армії, її чисельність та рівень довіри серед громадян – на інфографіці.

Згідно з постановою, тепер Міноборони зможе отримувати спрощений доступ до деяких державних реєстрів. Це дозволить оперативно встановлювати членів сім'ї, яким належить грошове забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон або зниклих безвісти.

Зміни також стосуються встановлення повного кола членів сім'ї загиблих, яким належить одноразова грошова допомога у розмірі 15 млн гривень.

«Наша чітка позиція: родичі загиблих, зниклих безвісти або полонених воїнів не мають витрачати час та зусилля на доведення очевидних для них речей. Якщо у держави є така інформація – це відбуватиметься автоматично після відповідної перевірки громадян», – заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Нагадаємо, у жовтні міністерство оборони розширило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду.

Раніше в Мінреінтеграції назвали приблизну кількість українців, які перебувають у російському полоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: