Умєров розповів, скільки військових втрачає рф при окупації 1 квадратного кілометра території

Читать на русском
Армія рф тільки за два останні місяці війни втратила в Україні понад 54 тисячі солдатів – по 400 осіб на квадратний метр території.
Фото: mil.gov.ua

Командуванням окупаційної армії рф тільки за два останні місяці війни втратило в Україні більше 54 тисяч солдатів.

Про це розповів міністр оборони Рустем Умєров на засіданні Контактної групи з питань допомоги Україні у форматі «Рамштайн», його цитує пресслужба відомства.

Динаміка ліквідації російських військових в УкраїніВтрати російської армії в Україні по місяцях та тижнях – на інфографіці. Найбільше окупантів було знищено цього листопаду – 28,5 тисяч.

За словами Умєрова, росія жертвує в середньому чотирма сотнями своїх солдатів для захоплення одного квадратного кілометра української землі.

«Навряд чи можна вважати досягненням те, що величезна військова промисловість росії, вся армія агресора цілий рік захоплювала руїни двох міст – Бахмута та Мар’їнки. Але ворог не припиняє наступальних дій по всій лінії фронту і по всій Україні», – зазначив міністр.

Він наголосив, що ворог має необмежений мобілізаційний ресурс і використовує у шість разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили.

«Незважаючи на свої ресурси та перевагу у виробництві зброї, росія не наблизилася до своїх стратегічних цілей. Вся російська військова машина працює на повну силу, щоб атакувати маленькі українські села», – підсумував Умєров.

Нагадаємо, нещодавно командувач Сухопутними силами ЗСУ Олександр Сирський порівняв втрати росіян та ЗСУ на східному фронті в Україні.

Раніше британська розвідка спрогнозувала втрати росії у війні до 2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: