Туск розповів, коли почнуться міжурядові консультації України та Польщі

Читать на русском
Польща та Україна мають намір поновити міжурядові консультації. Очікується, що перше засідання відбудеться у другій половині березня.
Фото: Кабінет міністрів України

Польща та Україна мають намір поновити міжурядові консультації. Очікується, що перше засідання відбудеться у другій половині березня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, його цитує PolskieRadio.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Політик зазначив, що регулярні зустрічі у такому форматі вже проводились перед Євро-2012.

За словами Туска, у ході консультацій Варшава має намір обговорити з українською стороною тему сільського господарства.

«Найближчі такі зустрічі відбудуться у Варшаві у другій половині березня. Так ми попередньо домовились із прем'єром та президентом України. Нам треба добре підготуватись до цих розмов. Це також не в останню чергу пов’язано із протестами фермерів. Нам важливо напрацювати такі варіанти із українською стороною, щоб нашим виробникам та аграріям не загрожувала хвиля продуктів з України», – сказав Туск.

Польський прем'єр додав, що на консультаціях також порушуватимуться питання інфраструктури та військового співробітництва.

Нагадаємо, нещодавно новий уряд Польщі зміг домовитися з польськими перевізниками – ті завершили свою акцію протесту та припинили блокувати рух вантажного транспорту на кордоні з Україною. Також повідомлялося, що Україна та Польща проведуть переговори щодо експорту зерна.

У понеділок, 22 січня, Туск відвідав Київ із офіційним візитом. Під час його поїздки стало відомо, що Польща виділить ЗСУ новий пакет оборонної допомоги, а також приєднається до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: