Росіяни захопили Крохмальне на Харківщині, ЗСУ відійшли на запасні позиції

Читать на русском
Російські війська захопили село Крохмальне на Харківщині. У ЗСУ назвали це явище тимчасовим, ворог не зміг просунутись далі.
glavcom.ua

Російські війська захопили село Крохмальне на Харківщині. Сили оборони відійшли на запасні позиції, аби зберегти життя бійців.

Про це заявив речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в етері телемарафону.

За його словами, у Крохмальному проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Там було розташовано близько 5 будинків, які були зруйновані російським агресором. Він відзначив, що захоплення цього населеного пункту дозволяє загарбникам виправдати втрату понад 7 тисяч військових з початку року, тоді як Україна намагається зберегти життя своїм бійцям.

«Наша основна мета – вберегти життя українських захисників. Їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону, не дають ворогу просуватись далі», – додав речник.

Він також відзначив, що загрози для сусідніх підрозділів це не становить.

До слова, Крохмальне у 2022 році вже було окуповане росією, населений пункт відбили під час харківського наступу.

Нагадаємо, у Харківській області оголосили обов'язкову евакуацію населення з Кондрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Торік там евакуація проводилася частково.

У січні стало відомо, що росіяни відновили штурми під Куп'янськом. У Харківській ОВА прокоментували інформацію у ЗМІ про можливий новий прорив ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: