В ОВА відповіли, чи є для Харкова загроза наступу з боку Бєлгорода

Читать на русском
Росія не має достатньо сил у Бєлгородській області, щоб повторити наступ, але обстріли ще будуть.
фото Харківська ОВА

Росіяни у Бєлгородській області спеціально імітують активність біля кордону. Але зараз у ворога немає таких сил, щоби піти на повторний наступ на Харків. Проте окупанти продовжуватимуть обстріли зі своєї території.

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов на брифінгу 12 січня.

ГУР провело спецоперацію у Бєлгородській області, у росіян є втрати – деталіРозвідники в Бєлгородській області замінували дорогу та атакували російський взводний опорний пункт. Окупанти мають втрати.

«Щодо півночі та відповідно Бєлгородського напрямку. Сил достатніх для проведення штурмових та наступальних дій на цьому напрямку у бік Харкова поки що там ми не спостерігаємо. Так, там сили є певні, але вони скоріше демонстраційні мають характер, щоб показати свою присутність», – сказав він.

За його словами, у Бєлгородській області росія імітує активність, аби відвернути увагу.

«Стежимо за ворогом 24/7. Окупанти не мають сил і засобів для штурму в цьому напрямку», - додав він.

Синєгубов закликав мешканців Харкова та області не ігнорувати повітряні тривоги, оскільки продовжуються хаотичні обстріли цивільної інфраструктури.

Також глава ОВА повідомив про зменшення кількості атак армії рф на Куп'янському напрямку, але це можна пояснити, що ворог накопичує сили.

Нагадаємо, у Харківській ОВА вже коментували інформацію The Telegraph про можливий наступ росіян. У ГУР заявили, що ні Україна, ні росія наразі не можуть вести наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: