У київському метро назвали економічно обґрунтований тариф на проїзд

Читать на русском
Економічно обґрунтований тариф на проїзд у метро Києва вже перевищив 30 гривень. Але під час війни вартість проїзду не підвищуватимуть.
delo.ua

На сьогодні економічно обґрунтований тариф на проїзд у київському метро перевищує 30 гривень.

Про це сказав в інтерв'ю LB.ua начальник комунального підприємства Віктор Брагінський.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

«Тариф востаннє зростав у 2018 році. Я вже наводив приклад, що у 2018-му в нас були витрати на електроенергію 466 млн, хоч ми перше комунальне підприємство, яке працює напряму з енергоринком, купує електроенергію за державним тарифом, тобто за мінімальними цінами, без посередників. У 2024 році ми повинні сплатити 1,6 млрд. Тому обґрунтований тариф сьогодні — більш як 30 грн», – повідомив Брагінський.

При цьому він нагадав слова мера Віталія Кличка про те, що під час війни тариф на проїзд не підвищуватимуть.

Нагадаємо, у Києві з січня 2022 року планували підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті до 20 гривень. Спочатку підвищення відклали до кінця опалювального сезону, але згодом почалася повномасштабна війна і до цього питання не поверталися.

У серпні у військовій адміністрації підтвердили, що у Києві поки що не переглядатимуть тариф на проїзд у громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: