Польща підвищила боєготовність засобів ППО після порушення повітряного простору

Читать на русском
Польща підвищила готовність сил ППО після того, як уранці повітряний простір країни було порушено невідомим об'єктом.
polsatnews.pl

Польща підвищила боєготовність своїх сил протиповітряної оборони після того, як сьогодні вранці повітряний простір країни порушив «невідомий об'єкт».

Про це повідомив представник Оперативного командування ВПС Яцек Горишевський, повідомляє Polsat News.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

«Наразі ми знаємо, що повітряний простір Польщі було порушено вранці. Оперативний командувач виконав усі процедури, і про цей факт знають усі особи, які мають бути поінформовані. З метою забезпечення безпеки нашого повітряного простору у зв'язку з масованим ракетним нападом рф на територію України підвищено боєздатність наших засобів ППО, а також чергових пар винищувачів», – заявив Горишевський.

Військовий додав, що проводяться наземні пошуки об'єкта, який залетів на територію Польщі: «Наразі у пошуках місця втрати сигналу задіяно понад 20 військовослужбовців, тому всі варіанти розвитку подій детально вивчені та нічого не втрачено».

Він додав, що об'єкт або впав на територію країни, або продовжив летіти. Але, за інформацією військових, повідомлень про вибухи чи уламки не надходило.

Горишевський зазначив, що на даний момент немає інформації, чи є об'єкт частиною української системи ППО чи належить росіянам.

Видання Polsat News припускає, що невідомий об'єкт, найімовірніше, був російською крилатою ракетою Х-22 або Х-101.

Нагадаємо, 15 листопада минулого року під час масованого обстрілу України одна ракета впала на території Люблінського воєводства в Польщі, в результаті загинуло двоє людей.

У вересні Польща офіційно підтвердила, що ця ракета належить українській системі ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: