У Святвечір ворог атакував Україну «шахедами» та авіаційними ракетами: скільки збила ППО

Читать на русском
Російські війська у Святвечір атакували Україну дронами-камікадзе та двома авіаційними ракетами. Силам ППО вдалося збити майже всі ворожі цілі.
Генштаб ЗСУ

В ніч на 25 грудня російські терористи атакували Україну дронами-камікадзе «Shahed» та двома авіаційними ракетами. Силам ППО вдалося збити майже всі ворожі цілі.

Про це йдеться у Telegram Повітряних сил ЗСУ.

Відомо, що цієї ночі росіяни атакували Україну 31 ударним БПЛА типу «Shahed» із районів Чауда, Балаклава (Крим). Силами та засобами Повітряних сил ЗСУ було знищено 28 ударних дронів-камікадзе Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Крім цього, ворог також застосував керовану авіаційну ракету Х-59 на Запорізькому напрямку та протирадіолокаційну ракету Х-31П з акваторії Чорного моря. Обидві цілі було знищено.

Наслідки атаки

Сили оборони півдня у Telegram пишуть, що уламками одного зі збитих безпілотників пошкодили технічні приміщення у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі – недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об'єкта. Водночас у Бериславському районі Херсонської області не вдалось уникнути влучання. В складських приміщеннях спалахнула пожежа.

Крім цього, українські воїни минулої доби, 24 грудня, збили два російські винищувачі та ліквідували ще 760 окупантів.

До слова, Збройні сили України у період з 18 по 24 грудня ліквідували понад 7 тисяч загарбників, а також знищили понад 900 одиниць ворожої техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: