США розглядають можливість відправки Україні ще однієї батареї Patriot – Bloomberg

Читать на русском
Сполучені Штати розглядають можливість надання Україні батареї Patriot із радарами, повідомляють ЗМІ.
Фото: AP

США розглядають можливість надання Україні ще однієї батареї ЗРК Patriot разом із радарами.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Україна веде перемовини щодо передачі ще чотирьох систем Patriot від союзників – КулебаУкраїна знайшла за кордоном вісім систем ППО Patriot, з приводу чотирьох вже тривають переговори. Про це заявив голова МЗС Кулеба.

За словами співрозмовників агентства, європейські союзники України також працюють над планами щодо відправлення Києву додаткових систем ППО зі своїх запасів.

Представники Ради національної безпеки Білого дому та Пентагону не прокоментували цю інформацію.

Кошти на нову систему Patriot, швидше за все, буде виділено з пакета допомоги у розмірі 61 мільярда доларів, нещодавно схваленого Конгресом.

Раніше радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван сказав, що Штати підштовхують союзників відправити Україні Patriot: «Крім Patriot ми також шукаємо інші системи. Ми вважаємо, що є низка союзників, які мають чим поділитися, і є способи, як США могли б допомогти їм з їхніми потребами в протиповітряній обороні».

Нагадаємо, вчора під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном Володимир Зеленський сказав, що Україні вже сьогодні потрібні дві ЗРК Patriot для захисту Харкова та області.

13 квітня стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до Patriot. ЗМІ також писали, що уряд канцлера Олафа Шольца підштовхує США до постачання Україні як мінімум ще однієї системи Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: