За добу Сили оборони відбили ворожі атаки на 7 напрямках − Генштаб

Читать на русском
За добу, 24 грудня, на фронті відбулося 66 бойових зіткнень. Окупанти атакували на сході та південному сході України та намагалися вибити українські підрозділили з лівого берега Херсонщини.
Укрінформ

Російські окупанти атакували на сході та південному сході України та намагалися вибити українські підрозділили з лівого берега Херсонщини. За добу відбулося 66 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що вчора ворог завдав 2 ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Детальніше про ситуацію на напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога біля Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку ворог штурмових дій не вів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 5 атак противника поблизу населених пунктів Богданівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ відбили 14 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 17 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де захисники відбили 5 атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку ворога південно-західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника біля Роботиного та південніше Гуляйполя Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так протягом минулої доби противник здійснив 23 безуспішні штурмові дії, отримав гідну відсіч та відступив.

Нагадаємо, окупанти 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту рф похвасталися «радикальною зміною тактики». Вони використовують проти українських захисників хімічну зброю в Херсонській області.

Також писали, що загарбники створюють окрему військову окупаційну силу та встановлюють постійний контроль над захопленими територіями України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: