У ЗСУ назвали кількість збитих уночі ворожих ракет та дронів

Читать на русском
Вночі 17 грудня росіяни атакували Україну 20-ма ударними  безпілотниками типу Shahed та ракетами. Усі дрони та одна ракета знищені.
Фото: Сили оборони Півдня

У ніч проти неділі, 17 грудня, росіяни атакували Україну ударними безпілотниками типу «Shahed» та ракетами. Сили протиповітряної оборони знищили усі дрони та одну ракету Х-59.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

«У ніч на 17 листопада 2023 року російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою «Іскандер-К», керованою авіаційною ракетою Х-59 (райони пусків – Крим та окупована Херсонщина), а також 20-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» з районів Приморсько-Ахтарськ – рф. та Чауда – Крим», – йдеться у повідомленні.

В результаті бойової роботи збито 20 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета «Іскандер-К» не досягла своєї цілі.

Також зазначається, що до відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

Нагадаємо, ввечері 16 грудня росіяни атакували Україну дронами-камікадзе та ракетами. В Одесі та Кропивницькому лунали вибухи. Атака тривала до ранку.

У зверненні до нації 16 грудня Володимир Зеленський повідомив, що протягом тижня українська ППО збила понад 100 «шахедів».

Також у ЗСУ розповіли про нові способи росіян для запусків «шахедів».

Крім того, у Повітряних силах пояснили, чому тривога стала довшою під час масованих атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: