У Кабміні розповіли, де та коли відбудеться наступна конференція з відновлення України

Читать на русском
Наступна міжнародна конференція з питань відновлення України відбудеться у грецьких Афінах. Захід заплановано на 15 лютого 2024 року.
Фото: kmu.gov.ua

Наступна міжнародна конференція з питань відновлення України відбудеться у грецьких Афінах.

Про це стало відомо за підсумками переговорів міністра Кабінету міністрів Олега Немчинова із послом Греції Спірідоном Ламбрідісом, повідомляє пресслужба уряду.

Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України після війниУкраїна планує задіяти чотири основні джерела фінансування післявоєнного Плану відновлення країни.

Захід заплановано на 15 лютого 2024 року.

У Кабміні зазначили, що на конференції планується розглянути такі питання:

  • підготовку плану відновлення України та фінансування проєктів відновлення за участю європейських агенцій та українського уряду;
  • створення механізму для ділових кіл, які будуть залучені до проєктів відновлення;
  • можливості співробітництва в окремих сферах: будівництво, транспорт, логістика, енергетика, технології, IT, консалтинг, охорона здоров'я за участю представників грецьких та українських торгово-промислових організацій.

Посол повідомив, що Греція має намір відкрити спеціальний офіс з відновлення Одещини. Афіни, зокрема, готові долучитися до відновлення пам'яток архітектури та історичного центру Одеси.

Нагадаємо, перша конференція з повоєнного відновлення України відбулася у липні минулого року у швейцарському Лугано. Там Україна презентувала план відновлення країни.

Друга конференція з відновлення України проходила 21 та 22 червня у Лондоні. За її підсумками стало відомо, що іноземні донори пообіцяли надати Україні нову фінансову підтримку у розмірі 60 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: