Стало відомо, скільки грошей пообіцяли виділити Україні на конференції з відновлення

Читать на русском
За словами глави британського МЗС, фінансові зобов'язання урядів та міжнародних організацій будуть спрямовані на підтримку України у короткостроковій та середньостроковій перспективі.
Фото: kktv.com

На конференції у Лондоні іноземні донори пообіцяли надати Україні нову фінансову підтримку у розмірі 60 млрд євро.

Про це повідомив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі, його цитує The Guardian.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

«Якщо чесно, ми не припускали, що це буде конференція щодо оголошення конкретних внесків. Проте сьогодні на цій конференції ми можемо повідомити про загальну підтримку України у розмірі 60 мільярдів євро», – заявив Клеверлі.

Він додав, що фінансові зобов'язання урядів та міжнародних організацій спрямовані на підтримку України у короткостроковій та середньостроковій перспективі.

«Такий підхід демонструє наші середньострокові плани та відкриває дорогу до макроекономічної стабільності, якої потребує Україна», – уточнив глава британського МЗС.

Нагадаємо, конференція з відновлення України проходила 21 та 22 червня у Лондоні. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль уже підбив її підсумки та розповів про рішення, які були прийняті на полях заходу.

Раніше Шмигаль назвав чотири джерела коштів на відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: