Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок ексгендиректору «Укртелефільму»

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на обвинувальний вирок колишньому керівнику державної студії.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили колишнього генерального директора державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» Віктора Підлісного.

Таке рішення 24 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Підлісного винуватим і призначив йому 5 років позбавлення волі. Також цим вироком засудили до 8 років колонії керівника фірми «Лодокс» Василя Заверховського. Сторона захисту подала скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами на вирок Вищого антикорупційного суду від 18 жовтня 2023 року щодо (Віктора Підлісного і Василя Заверховського – ред.). Надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження учасникам судового провадження разом із копіями апеляційних скарг, інформацією про їхні права та обов'язки. Встановити строк до 4 грудня 2023 року, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційні скарги», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за заниженою вартістю. Внаслідок цих дій «Укртелефільму» завдано майже 67,73 млн гривень збитків.

У цій справі також з'явилися й інші обвинувачені, зокрема, колишній заступник голови Держкомтелерадіо (у 2016-2020 роках); колишній гендиректор ДП «УСТФ «Укртелефільм» (у 2016-2017 рр); ексзаступник директора приватної компанії і колишній керівник юридичної служби «Укртелефільму» (у 2015-2016 роках). Їхню справу слухають окремо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: