У КМДА розповіли, які ще пам'ятники у дусі СРСР та росії хочуть прибрати в столиці

Читать на русском
У Києві з публічного простору вже прибрали понад 60 об'єктів, пов'язаних з історією та культурою росії та СРСР.
фото Укрінформ

У Києві з публічного простору столиці прибрали вже понад 60 пам'ятних об'єктів, пов'язаних з історією та культурою росії та СРСР. Тепер на черзі – пам'ятники Пушкіну, Щорсу та екіпажу бронепоїзда «Таращанець».

Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, передає пресслужба відомства.

Тотальна дерусифікація: які пам'ятники в українських містах знесли у 2022 роціВ Україні в 2022 році зносили пам'ятники Пушкіну, Горькому, Катерині II, Суворову, Жукову, радянським воїнам. Більше – на інфографіці.

«У столиці демонтували переважну більшість об’єктів, що були визначені рішенням Київради «Про затвердження переліку об’єктів, що підлягають усуненню з публічного простору міста Києва», ухваленим у липні цього року», – розповіла Старостенко.

За її словами, на черзі залишилися об'єкти, які досі мають статусу пам'ятника національного значення.

«Наразі, відповідно до затвердженого Київрадою переліку, на черзі вилучення ще шести об’єктів, серед яких – пам’ятки, що мають охоронний статус національного значення, зокрема це пам’ятники Пушкіну, Щорсу, екіпажу бронепоїзда «Таращанець» тощо», – уточнила Старостенко.

При цьому вона наголосила, що без зняття урядом їхнього охоронного статусу Київ не зможе їх демонтувати. Загалом на засіданні міжвідомчої робочої групи додатково узгодили список із 56 об'єктів, які також хочуть прибрати з публічного простору міста.

Нагадаємо, днями у Києві розпочали демонтаж триметрової радянської зірки на Галицькій площі. Влітку завершилися роботи із заміни герба СРСР на герб України на монументі «Батьківщина-Мати» у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: