Окупанти намагалися відновити втрачене положення на двох напрямках фронту: де саме точилися бої

Читать на русском
Протягом доби відбулось 48 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав пʼять ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська у суботу намагалися відновити втрачене положення на Бахмутському та Запорізькому напрямках. Загалом протягом доби 28 жовтня відбулося 48 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що протягом доби відбулось 48 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав пʼять ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

У Севастополі підірвався протимінний корабель росіян – ЗМІУ Севастополі, за інформацією ЗМІ, на зовнішньому рейді підірвався російський протимінний корабель Володимир Козицький. Його відбуксирували у бухту.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області, де наші захисники відбили пʼяти атак противника. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, продовжував перегрупування військ. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили шість атак противника. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Опитне Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак. Також противник завдав авіаційного удару в районі Новобахмутівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили 16 атак ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Катеринівки. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського та південніше Золотої Ниви Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене положення біля Вербового Запорізької області, успіху не мав. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Берислав, Новоберислав, Козацьке, Одрадокам’янка, Тягинка, Іванівка Херсонської області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнало місто Херсон.

Українські військові почали навчання на винищувачах F-16Українські пілоти розпочали льотні навчання на винищувачах F-16 у США, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала пʼять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та артилерійський засіб противника.

Нагадаємо, що минулої доби українські військові знищили ще 740 російських окупантів, загальні втрати армії рф перевищили 298 тисяч.

Також стало відомо, що у боях за Авдіївку росія втратила щонайменше одну бригаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: