Українські військові почали навчання на винищувачах F-16

Читать на русском
Українські пілоти розпочали льотні навчання на винищувачах F-16 у США, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.
Фото: Lockheed Martin

Українські військові почали навчання на бойових літаках Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Арізона.

Про це заявила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк у соцмережі Х.

«Українські пілоти зараз тренуються на літаках F-16 Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Арізона. Це важлива частина розбудови протиповітряної оборони України», – зазначила дипломат.

Брінк підкреслила, що США пишаються тим, що разом з європейськими союзниками надають Україні допомогу для захисту від російської агресії.

Як пояснили у Повітряних силах ЗСУ, у рамках навчань на американських винищувачах льотчики з України освоюють авіаційні тренажери, а наступним етапом будуть польоти з інструктором на справжніх літаках.

Раніше видання Politico з посиланням на джерела серед чиновників США заявило, що українські пілоти розпочнуть підготовку до польотів на винищувачах F-16 22 жовтня.

Також відомо, що США оголосили, що разом із Нідерландами та Данією очолять коаліцію країн, які навчатимуть українців експлуатації та обслуговуванню F-16. Допомогти з навчанням погодилися 11 країн.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, які дві перешкоди заважають появі винищувачів F-16 в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: