Зведення Генштабу: ЗСУ відбили більше 40 атак, ворог перегруповує сили на трьох напрямках

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення від 26 жовтня. Там зазначено, що Сили оборони за добу відбили на сході та півдні України 45 атак окупаційної армії. Ворог намагається перегрупувати свої сили на трьох напрямках.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Сили оборони за добу відбили на сході та півдні України 45 атак російської окупаційної армії. Ворог, зазнавши великих втрат, намагається перегрупувати свої сили на трьох напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні від 26 жовтня.

Там додали, що ще на чотирьох напрямках росіяни безуспішно атакували позиції ЗСУ.

Контрнаступ ЗСУ: де вдалося знищити штаби російських військДе під час контрнаступу Збройних сил було знищено штаби російських військ – на карті Слово і діло.

Так, на Куп'янському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії у районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямі загарбники наступальних дій не вели. Натомість вони продовжують проводити перегрупування військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Сіверськ, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 4 атаки противника в районах Богданівки та Хромового Донецької області. Також ворог намагався відновити втрачене становище у Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 7 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєвєрного Донецької області, де Силами оборони відбито 14 атак.

На Мар'їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші воїни відбили 13 атак ворога. Під артилерійським та мінометним вогнем оккупантів опинилися близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил. Також завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку противник наступальних дій не вів, тут росіяни також проводять перегрупування військ.

Сили оборони, у свою чергу, продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, а також наступальні дії на Бахмутському напрямку. Українські воїни завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці та виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще один – по зенітно-ракетному комплексу ворога. Підрозділи ракетних військ вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та артилерійський засіб противника», – зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, Сили оборони за останню добу знищили ще 810 окупантів. Загальні втрати російської армії сягнули 297 тисяч 120 військовослужбовців.

Раніше у ВСУ повідомили, що два тижні посилених атак у районі Авдіївки та Мар'їнки російські війська втратили до 5 тисяч військових убитими та пораненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: