НАБУ повідомило про підозру гендиректору підрозділу «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру керівнику відокремленого підрозділу національної атомної компанії.
Микола Божкофото: Міністерство інфраструктури

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» у завданні майже 100 млн грн збитків державному підприємству.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про гендиректора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколу Божка.

«25 жовтня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, учасникам організованої групи, у завданні майже 100 млн грн збитків ДП «НАЕК «Енергоатом». Йдеться про: генерального директора відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом», начальника кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП НАЕК «Енергоатом», керівника приватної компанії, його заступника та працівника юридичного відділу компанії. Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує НАБУ.

У справі фігурує компанія ТОВ «БК КБР», з якою уклали договір про завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

У САП додали, що, за даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

Нагадаємо, САП направила до суду справу про хабар від колишнього народного депутата Максима Микитася директору ВП «Атомпроектінжиніринг» Ігорю Орлову. Останньому визначили запобіжний захід у вигляді застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: