НАБУ завершило розслідувати справи про зловживання в «Енергоатомі»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування справи за підозрою колишнього очільника філії національної компанії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування за підозрою директора філії «Енергозбут» ПАТ «Укрзалізниця» Олексія Статника у зловживаннях, коли він очолював відокремлений підрозділ «Енергоатом-Трейдинг» «НАЕК «Енергоатом».

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі за підозрою колишнього генерального директора відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» ДП «НАЕК «Енергоатом» (на сьогодні особа займає керівну посаду в одній з філій «Укрзалізниці»). Детективами НАБУ за вказівкою прокурора відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Слідство встановило, що коли ДП «НАЕК «Енергоатом» організувало аукціон з продажу електричної енергії, підозрюваний умисно cтворив умови, за яких переможцем визнали учасника з пропозицією 1120 грн за 1 МВт/г. та з яким у подальшому підписали договір купівлі-продажу електричної енергії. При цьому, інші учасники аукціону пропонували вигідніші ціни – до 1300 грн за 1 МВт/г.

Внаслідок продажу 1 465 000 МВт/г електроенергії за заниженою ціною держпідприємство недоотримало дохід в сумі 93,76 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому керівнику ВП «Енергоатом-Трейдинг» «НАЕК «Енергоатом». Слідство встановило, що у вересні 2020 року ДП «НАЕК «Енергоатом» організувало аукціон з продажу електричної енергії. У ньому взяли участь 32 компанії. Підозрюваний cтворив умови, за яких переможцем стала «потрібна» компанія, яка придбала електроенергію за ціною усього 1120 грн за 1 МВт/г. Водночас як інші учасники аукціону пропонували вигідніші ціні - до 1 300,00 грн за 1 МВт/г. Внаслідок продажу 1 465 000 МВт/г електроенергії за заниженою ціною держпідприємство втратило 93,76 млн грн. Наразі він перебуває під нічним домашнім арештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: