У Сполучених Штатах анонсували візит Байдена до Ізраїлю

Читать на русском
Держсекретар США оголосив про візит глави Білого дому після понад семигодинної зустрічі з військовим кабінетом Ізраїлю.
Главком

Президент Сполучених Штатів Джо Байден вже цього тижня планує відвідати Ізраїль, який перебуває у стані війни проти ХАМАС.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, розповів про візит Байдена держсекретар США Ентоні Блінкен рано вранці у вівторок в Ізраїлі.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Президент Сполучених Штатів хоче почути від ізраїльського керівництва, «як воно проводитиме свої операції, аби звести до мінімуму жертви серед цивільного населення», зазначив Блінкен. Попередньо, Байден здійснить візит у середу, 18 жовтня.

Крім того, згідно з його словами, необхідно паралельно «забезпечити надходження гуманітарної допомоги до цивільних у секторі Гази, щоб це не принесло користі ХАМАС».

Зазначається, що держсекретар США оголосив про візит глави Білого дому після понад семигодинної зустрічі з військовим кабінетом Ізраїлю.

Варто зазначити, що президенту України Володимиру Зеленському поки що відмовили у візиті до Ізраїлю, аргументувавши це тим, що «зараз не час».

Нагадаємо, Блінкен закликав Китай використати свій вплив на Близькому Сході через війну в Ізраїлі.

Раніше повідомлялося, що Білий дім розглядає можливість об'єднання допомоги Ізраїлю та Україні в один законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: