Білий дім розглядає можливість об'єднання допомоги Ізраїлю та Україні в один законопроєкт – NBC

Читать на русском
Білий дім розглядає можливість об'єднати надання допомоги Ізраїлю та Україні в один законопроєкт, щоб Конгрес може схвалити обидві ініціативи одночасно.
Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена та ключові законодавці в Конгресі обговорюють можливе об'єднання допомоги Ізраїлю та Україні в один законопроєкт як стратегію для реалізації обох пріоритетів.

Про це повідомляє NBC з посиланням на джерела у Білому домі та Конгресі.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Законодавці обох партій, які підтримують додаткову допомогу Україні, запропонували цей підхід як потенційний спосіб забезпечити фінансування Києва, незважаючи на протидію деяких республіканців.

За словами представника адміністрації Байдена, Білий дім «оцінює політичну життєздатність об'єднання допомоги Україні та Ізраїлю».

Хоча США вже надали Ізраїлю термінову військову допомогу, Білий дім очікує, що для додаткових зусиль буде потрібно схвалення Конгресу.

За словами сенатора-республіканця, вони очікують, що й Ізраїль та Україна будуть ув'язані у майбутньому законопроєкті про витрати: «Я вірю, що буде потрібна додаткова допомога, що включає допомогу Ізраїлю, враховуючи жахливі терористичні атаки ХАМАС, а також Україні».

У Білому домі вважають, що підтримка Ізраїлю США не вплине на можливість підтримувати Україну. Але чиновник зазначив, що, швидше за все, незабаром доведеться поповнити запаси на тлі майбутньої передачі зброї Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джо Байден має намір просити Конгрес схвалити для України пакет військової та гуманітарної допомоги у розмірі 100 млрд доларів – щоб цього вистачило до початку 2025 року.

ЗМІ також писали, що сенатори від обох партій хочуть найближчими тижнями прийняти річний пакет допомоги Україні розміром від 50 до 100 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: