Спецслужби США мали дані, що ХАМАС ймовірно готує атаку задовго до нападу – CNN

Читать на русском
Спецслужби Сполучених Штатів задовго до дня нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль мали інформацію, що угруповання ймовірно готує атаку.
Global Look Press

Спецслужби Сполучених Штатів задовго до дня нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль мали інформацію, що угруповання ймовірно готує атаку.

Про це з посиланням на обізнаних співрозмовників повідомляє CNN.

Американська розвідка видала щонайменш дві оцінки, що частково ґрунтувалися на розвідданих від Ізраїлю, з попередженням для Білого дому про наростаючий ризик ескалації ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Зокрема, 28 вересня розвідка попереджала, що ХАМАС готується до ракетних обстрілів Ізраїлю. Про наростаючу ймовірність якихось дій з боку ХАМАС повідомляли й 5 жовтня, а вже наступного дня було повідомлення про незвичайну активність угруповання.

«Втім, у жодній з доповідей не було тактичних деталей чи вказівок на масштаби і жорстокість майбутнього нападу. Достеменно невідомо, чи цими оцінками розвідки ділилися з ізраїльською стороною», – зазначили у виданні.

У неофіційних розмовах співробітники американської розвідки та члени Конгресу відкидають потенційні звинувачення у тому, що США мали би попередити Тель-Авів про загрозу, пояснюючи це тим, що багато розвідданих про Газу все одно надходить через Ізраїль, і американці довіряють професіоналізму ізраїльських спецслужб.

До слова, у ГУР Міноборони України заявили, що росія знала про плани ХАМАС напасти на Ізраїль. Також повідомлялося, що рф передала ХАМАС захоплену в Україні західну зброю і готує провокацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: