Дрони невдовзі домінуватимуть над ракетами в атаках рф – Ігнат

Читать на русском
Загроза атак безпілотниками з боку росії зростатиме, їх стає більше. Україні потрібно ще більше засобів ППО.
АрміяInform

Україна готується до того, що найближчим часом ударні безпілотники переважатимуть над ракетами у російських атаках.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у понеділок, 2 жовтня.

У дронах Shahed, запущених по Україні, знайдено понад півсотні європейських компонентів – GuardianВ іранських дронах-камікадзе Shahed, якими росія атакує Україну, знайдено десятки європейських компонентів. Україна пропонує союзникам завдавати ударів по заводах БПЛА в Ірані, Сирії та рф.

«Ми розуміємо, що загроза безпілотників зростатиме, їх стає більше - і, відповідно, потрібно більше засобів, які раціонально використовуватимуться проти цих БПЛА. Є всі ознаки того, що саме ударні безпілотники домінуватимуть більше в атаках. Тому і нам потрібно робити висновки та готуватися до цього», – сказав Ігнат.

За його словами, у зв’язку з цим Україні необхідно збільшувати кількість засобів ППО.

«Розумієте, скільки засобів ураження Україна витрачає на ракети, БПЛА розвідувального типу та ударні БПЛА? Якщо ворог збільшуватиме кількість ударних дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів», – зазначив спікер.

Ігнат додав, що у цьому питанні Україна дуже сильно розраховує на західних партнерів, зокрема працюючи із союзниками у рамках зустрічей «Рамштайн».

Нагадаємо, в ніч на 2 жовтня сили ППО збили 4 ударні безпілотники. Минулого тижня президент Володимир Зеленський попросив генсека НАТО допомогти з додатковими системами ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: