У ЗСУ підтвердили повернення «вагнерівців» на схід

Читать на русском
Вагнерівці знову з'явилися на сході України. У ЗСУ повідомили, що йдеться про залишки цього формування – близько 500 осіб.
Фото: Ura.ru

Найманці російської приватної військової компанії «Вагнер» повернулися на територію Східного угруповання військ. Їх близько 500 осіб.

Про це у коментарі РБК-Україна сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

«Ми підтверджуємо, що «вагнерівці» присутні на території Східного угруповання військ. Це військовослужбовці ПВК «Вагнера», які були на території Білорусі. Зараз там розформовують їхні табори. Їм там було близько 8 тисяч. Зараз частина з цих бойовиків поїхала до Африки, а хтось переукладає контракти з міністерством оборони РФ і повертається сюди, на Схід України для взяття участі в бойових діях – і як інструктори, і як військовослужбовці», – розповів Євлаш.

Він зазначив, що йдеться про залишки цього формування – близько 500 осіб. Суттєвої загрози, як раніше, вони зараз не нестимуть.

Раніше телеканал CNN із посиланням на українського військовослужбовця повідомив, що «вагнерівці» знову з'явилися на полі бою під Бахмутом на Донеччині. Оператор дронів із позивним «Грув» розповів журналістам, що вони «швидко змінили командирів і повернулися сюди».

Наприкінці вересня кілька російських воєнкорів написали, що під Бахмут почали повертатися найманці ПВК Євгена Пригожина. Мова нібито йде про тих бійців, які не брали участь у спробі бунту.

Нагадаємо, за кілька тижнів після спроби бунту в росії в Пентагоні відзначили припинення активності підрозділів ПВК «Вагнер» на фронті в Україні.

У Білорусі зараз, за даними прикордонників, лишилося близько тисячі бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: