Росія намагалася атакувати на двох напрямках, але всі спроби були провальними – розвідка Британії

Читать на русском
Війська рф демонструють мінімальну здатність до наступу, а недавні спроби атакувати позиції українських військ були провальними. Про це пише міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.
Фото: росЗМІ

Війська рф демонструють мінімальну здатність до наступу, а недавні спроби атакувати позиції українських військ були провальними.

Про це пише міністерство оборони Великої Британії в соцмережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Там розповіли, що за останній тиждень російська армія здійснила злагоджені зусилля щодо проведення локальних контратак проти наступу українських сил як на Оріхівському, так і на Бахмутському напрямках, але всі спроби провалилися.

«В обох районах українські сили відбили атаки росії та зберегли контроль над нещодавно звільненою територією», – зазначено у повідомленні.

При цьому опубліковані російською військовою спільнотою коментарі свідчать про крайнє розчарування серед тих, хто брав участь у цих контратаках. Військові заявляють про «непродуманий» наступ, відсутність артилерійської підтримки та тяжкі втрати.

У розвідці додали, що окупанти довели свою здатність проводити оборонні операції, однак у наступі росія продовжує демонструвати лише мінімальні можливості. Зазначається, що командирам все важче організовувати складні атакуючі дії.

Нагадаємо, за даними ISW, російський диктатор путін наказав Шойгу до жовтня зупинити контрнаступ ЗСУ.

Також в ISW дійшли висновку, що наступ ЗСУ на різних напрямках не дозволяє росіянам сформувати нові сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: