Дві країни ЄС оголосили про нову військову допомогу Україні (доповнено)

Читать на русском
Також під час зустрічі у форматі Рамштайн Латвія оголосила про приєднання до так званої ІТ-коаліції на підтримку кіберзахисту України.
Українська правда

Міністр оборони Латвії Андріс Спрутс заявив про нову допомогу Україні після зустрічі із українським колегою Рустемом Умєровим на полях засідання «Рамштайн-15».

Про це Спрутс повідомив у Twitter.

«Латвія надасть Україні додаткову військову підтримку, що охоплює найбільш критичні потреби– додаткові міномети, системи протиповітряної оборони та боєприпаси великого калібру», - йдеться у повідомленні.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Також Спрутс сказав, що продовжує підтримувати членство України в НАТО.

«Ми стоїмо разом з Україною з першого дня жорстокої російської агресії, і наша позиція чітка – Латвія надає і надалі надаватиме всю необхідну підтримку, доки Україна не переможе!», - додав він.

При цьому, під час зустрічі у форматі «Рамштайн» Латвія оголосила про приєднання до так званої ІТ-коаліції на підтримку кіберзахисту України.

Водночас, про нову допомогу повідомив й міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, який 19 вересня взяв участь у засіданні в форматі «Рамштайн» і представив новий пакет військової допомоги для України. Про це повідомила пресслужба литовського міністерства оборони.

Пакет складатиметься з систем підриву, радарів морського спостереження та боєприпасів для протитанкового гранатомета «Carl Gustaf».

Нагадаємо, Міністр оборони Рустем Умєров оцінив результати чергового засідання Контактної групи з оборони України (формат Рамштайн), яке відбулося сьогодні в Німеччині.

Також уряд Німеччини надасть Збройним силам України пакет військової допомоги на 400 мільйонів євро.

Згодом у Міноборони Британії анонсували передачу Україні десятків тисяч артснарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: