Південна Корея надасть Україні допомогу у понад $2 мільярда: на що підуть кошти

Читать на русском
Південна Корея надасть Україні 300 мільйонів доларів у 2024 році як гуманітарну допомогу і ще 2 мільярди доларів – як довгострокову допомогу.
dia.dp.gov.uа

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що Сеул надасть Україні додатково 2,3 мільярда доларів допомоги на відбудову країни після російських атак.

Про це повідомляє місцеве видання Yonhap, з посиланням на заяву президента під час саміту G20 у Нью-Делі.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

Згідно зі словами Юна, Південна Корея надасть Україні 300 мільйонів доларів у 2024 році як гуманітарну допомогу і ще 2 мільярди доларів – як довгострокову допомогу (кредити під низькі відсотки через Фонд співробітництва економічного розвитку) починаючи з 2025 року.

«Це продемонструє нашу відповідальну роль як глобальної ключової держави у виділенні провідної допомоги для відновлення миру в Україні та закладе основу для нашої повноцінної участі у майбутній відбудові України», – заявили в Офісі президента Кореї.

Повідомляється, що Південна Корея запустила програму EDCF у 1987 році з метою підтримки проєктів економічної та соціальної інфраструктури в країнах, що розвиваються.

Як відомо, за інформацією ЗМІ, азійська країна у наступному році надасть основну фінансову допомогу Україні в розмірі 520 млрд вон (394 млн доларів).

Нагадаємо, що Україна з початку вторгнення рф отримала від партнерів близько $100 млрд.

Раніше Шмигаль розповів, скільки коштів в Україні вже спрямували на швидку відбудову.

Також влітку Україна отримала мільярдний грант від США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: