Боррель підтвердив візит міністрів закордонних справ ЄС до Києва

Читать на русском
Раніше ЗМІ із посиланням на дипломатичні джерела зазначали, що орієнтовно у жовтні міністри закордонних справ країн ЄС проведуть виїзне засідання у Києві.
фото: Фокус

Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив про те, що незабаром Рада міністрів ЄС із закордонних справ проведе засідання в Києві, аби на місці ознайомитися з ситуацією в Україні.

Про це він повідомив під час пресконференції в Нью-Йорку за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у рамках їхньої участі у Генеральній Асамблеї ООН.

За його словами, в обговоренні двосторонніх відносин з Україною цчасники присвятили дискусію безпеці. Зокрема, на Українському допоміжному фонді в рамках Європейського фонду миру, який Боррель запропонував на розгляд міністрів під час неформальної зустрічі Ради ЄС із закордонних справ.

«Ми будемо продовжувати обговорювати це. Ми будемо обговорювати це також з нашими українськими партнерами. Я можу повідомити, що ми проведемо зустріч міністрів закордонних справ в Києві вже невдовзі, у наступний період. Я поки що не називатиму конкретні дати, але це відбудеться невдовзі», - розповів Високий представник ЄС.

Раніше ЗМІ із посиланням на дипломатичні джерела зазначали, що орієнтовно у жовтні міністри закордонних справ країн ЄС проведуть виїзне засідання у Києві.

Нагадаємо, Європейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця. Про це повідомляє Bloomberg.

Також Боррель заявив, що наступного тижня на Генасамблеї ООН Євросоюз ще раз наголосить на стійкій підтримці України та на необхідності реформування Ради Безпеки, рішення якої блокує росія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: