Азербайджан оголосив про початок антитерористичних заходів у Карабаху

Читать на русском
Міноборони Азербайджану оголосило про початок антитерористичних заходів у Карабаху для відновлення конституційного устрою країни.
Фото: ЗМІ Азербайджану

Азербайджан розпочинає в Карабаху локальні антитерористичні заходи для відновлення конституційного ладу.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони країни.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

«З метою забезпечення положень тристоронньої заяви, припинення широкомасштабних провокацій у Карабахському економічному районі, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення, що повернулося на звільнені від окупації території, цивільних службовців, задіяних у будівельно-відновлювальних роботах та наших військовослужбовців, а також відновлення конституційного ладу Азербайджанської Республіки, у регіоні розпочато антитерористичні заходи локального характеру. У рамках заходів із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводяться з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їхні довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення», – повідомили у Міноборони.

В Азербайджані зазначили, що за останні місяці у регіоні посилилася напруженість через обстріли позицій армії формуваннями збройних сил Вірменії. Крім того, продовжується мінування території, удосконалення бойових позицій, збільшення кількості окопів та бліндажів.

У Міноборони також зафіксували посилення бойових позицій особовим складом, бронетехнікою, артилерійськими установками та іншими вогневими засобами, приведення частин до високого рівня бойової готовності, створення додаткових мобілізаційних частин, розширення розвідувальної діяльності проти підрозділів азербайджанської армії.

Нагадаємо, наприкінці травня лідери Вірменії та Азербайджану домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності країн.

Днями прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що планує укласти мирну угоду з Азербайджаном до кінця цього чи початку наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: