«Уважно стежимо»: у НАТО відреагували на падіння уламків дрону в Румунії

Читать на русском
Союзники НАТО висловили рішучу солідарність з Румунією у зв'язку з падінням уламків російського дрону на її територію і уважно стежать за ситуацією.
nineoclock.ro

НАТО уважно стежить за ситуацією в Румунії, яка склалася через падіння уламків безпілотника на території країни.

Про це заявив офіційний представник Альянсу Ділан Вайт.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Румунія повідомила НАТО, що знайшла на своїй території, недалеко від кордону з Україною, уламки дрону.

«Румунія поінформувала союзників НАТО про цей інцидент на засіданні Північноатлантичної ради, і союзники висловили рішучу солідарність з Румунією. З минулого року у відповідь на агресивну війну росії проти України НАТО значно збільшило свою присутність у Чорноморському регіоні. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією та підтримуємо тісний контакт із нашим союзником Румунією», – йдеться у коментарі Вайта.

Нагадаємо, Україна одразу заявила, що вночі 4 вересня під час російської атаки на Одеську область дрони впали та здетонували на території Румунії. Докази цього є, наголосив Дмитро Кулеба.

У Румунії заперечили цей факт. Увечері 5 вересня президент Клаус Йоханніс заявив про відсутність доказів падіння російських дронів-камікадзе у Румунії.

Учора, 6 вересня, уламки як мінімум одного з російських дронів все ж таки були знайдені. Влада Румунії обіцяла провести розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: