Окупанти атакували на шести напрямках та намагалися наступати на Урожайне – Генштаб

Читать на русском
Російська окупаційна армія не залишає спроб атакувати позиції Сил оборони на сході та півдні України. За добу на лінії фронту відбулося 30 бойових зіткнень.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія не залишає спроб атакувати позиції Сил оборони на сході та півдні України. За добу на лінії фронту відбулося 30 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 18 серпня.

Там розповіли, що ворог намагався наступати одразу на шести напрямках.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Сіньківки Харківської області. Завдав авіаційних ударів у районах Кислівки та Берестового Харківської області.

На Лиманському напрямі окупанти намагалися атакувати позиції українських воїнів у районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на північний схід від Оріхово-Василівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі на південний схід і на схід від Новокалинового Донецької області.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ відбили атаки ворога в районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області. Рашисти завдали авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області, а також обстріляли низку населених пунктів.

Найбільші збори на ЗСУ за час війни: на що і як швидко збирали коштиЗбір коштів для української армії під час війни. На інфографіці – топ-10 наймасштабніших проектів.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі Урожайного Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі зазначили, що авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а українські ракетники та артилеристи вразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 4 артилерійські засоби , 2 пункти управління та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, минулої доби українські військові знищили ще 460 окупантів.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ ліквідували начальника штабу російських морпіхів, українця за походженням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: