Через останню ракетну атаку в Одесі пошкоджена 61 будівля: скільки з них пам'яток культури

Читать на русском
У міськраді уточнили, що комунальники продовжують проводити першочергові протиаварійні заходи. Вони, зокрема, розбирають завали, розчищають дороги та дворові проходи.
Фото: t.me/odesacityofficial

В результаті ракетної атаки росії по Одесі в ніч на 23 липня був пошкоджений 61 будинок.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

У Повітряних силах назвали головні цілі російських ударів по Одеській та Миколаївській областяхІгнат зазначив, що Україні потрібно більше далекобійних ракет, щоб відігнати російські ракетоносії від південних областей, а також для ударів по місцях запуску ракет на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, постраждали щонайменше 146 квартир місцевих мешканців.

«Вчора проводилася консервація житлових будинків, закрито плівкою 869 віконних отворів... Також комунальні служби актують пошкодження у квартирах одеситів для отримання ними матеріальної допомоги з міського бюджету», – зазначили у міськраді.

Крім того, за останніми даними, через атаку пошкоджено 28 пам'яток-об'єктів культурної спадщини.

«Силами комунальних підприємств ведуться першочергові протиаварійні заходи: розбір завалів, розчищення доріг та дворових проходів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 23 липня росія атакувала Одесу та область п'ятьма видами ракет. Ворог застосував «Калібри», «Онікси», Х-22 та дві модифікації балістичних ракет «Іскандер». Більшість збила ППО. Але від атаки постраждала 21 людина і ще одна загинула. Серед постраждалих – четверо дітей.

Також в Одесі зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, пошкоджено будинки в історичному центрі міста.

Раніше повідомлялося, що в Одесу прибуде місія ЮНЕСКО. Експерти проведуть попередню оцінку ушкоджень об'єктів культурної спадщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: