ЄС продовжив усі економічні санкції проти Кремля

Читать на русском
Рада ЄС офіційно прийняла рішення продовжити антиросійські санкції ще на шість місяців – до 31 січня 2024 року.
Getty Images

Рада Євросоюзу продовжила ще на півроку дію економічних санкцій проти росії через її агресію щодо України. Обмеження залишаються чинними ще мінімум до січня 2024 року.

Про це йдеться у заяві на сайті Ради ЄС у четвер, 20 липня.

Європа і надалі послаблюватиме росію за допомогою санкцій – фон дер ЛяєнСанкції ЄС проти росії посилюватимуться з часом і матимуть дедалі більший довгостроковий вплив на економіку рф, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Рада сьогодні ухвалила рішення продовжити на шість місяців - до 31 січня 2024 року - обмежувальні заходи проти секторів економіки росії», – сказано в повідомленні.

Як відомо, санкції ЄС були вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Обмеження неодноразово продовжувалися. Крім того, ЄС значно розширив санкції з лютого 2022 року у відповідь на початок повномасштабної війни рф проти України.

«Євросоюз продовжуватиме надавати потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у документі.

Нагадаємо, у червні Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти росії. До списку експортних обмежень потрапили 87 компаній оборонної промисловості, у тому числі компанії третіх країн, які причетні до продажу дронів з Ірану.

Голова ОПУ Андрій Єрмак розкрив важливу особливість 11-го пакету санкцій ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: