На Буковині засудили співробітника ФСБ росії

Читать на русском
Кадровий співробітник управління ФСБ у Красноярському краї готував теракти проти Сил оборони та збирав інформацію з прифронтових регіонів України через агентурну мережу. Суд визнав його винним у шпигунстві.
Служба безпеки України

До 15 років тюрми засуджено співробітника фсб, який створив агентурну мережу в Україні.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зловмисником є кадровий співробітник управління ФСБ у Красноярському краї Іванченко Олександр Юрійович.

Як зазначають в СБУ, чоловік готував теракти проти Сил оборони та збирав інформацію із прифронтових регіонів України через декількох агентів, якими керував особисто.

«Так, у 2017 році Олександр Іванченко завербував киянина і після декількох «тестових» завдань «законсервував» його. На початку повномасштабного вторгнення рф співробітник ФСБ «активував» свого агента і дав йому вказівку прибути до Чернівецької області. Розвідінформація потрібна була російським окупантам для здійснення серії вибухів на інфраструктурних об’єктах Буковини. Також співробітник ФСБ збирав інформацію і з прифронтових районів України»,– зазначають правоохоронці.

Особливо його цікавили точні координати місць дислокації підрозділів Служби безпеки та окремого полку спеціального призначення «Азов».

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним у шпигунстві та призначив 15 років позбавлення волі. Оскільки фігурант переховується на території росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, головного Гауляйтера Запорізької області Балицького засудили до 15 років.

Також СБУ повідомила про підозру адміністратору ТГ-каналу, який коригував ракетні удари.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: