У ЗСУ викрили шпигуна, який хотів злити росіянам напрямки контрнаступу

Читать на русском
На Дніпропетровщині правоохоронці затримали російського агента, який збирав дані про контрнаступ українських бійців.
ssu.gov.ua

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали російського агента, який збирав дані про контрнаступ українських бійців.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

У ході багатоетапної спецоперації українських правоохоронців на Дніпропетровщині викрили ще одного агента головного управління генштабу зс рф.

Зловмисником виявився мешканець Енергодара, який ще до початку повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ. За даними слідства, наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. Зрадник збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

Та напередодні контрнаступу ЗСУ шпигун отримав термінове завдання – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів. Крім цього, зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення військової техніки на фронт, а також встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ.

Наразі зрадник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ викрила київську компанію, яка допомагала «Росатому» будувати п’ять АЕС у різних країнах.

Також сьогодні стало відомо, що Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Дугіну, який є одним із ключових ідеологів агресивної політики росії та геноциду українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: