Іспанія стала 21 країною, яка підтримала членство України в НАТО

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали спільну декларацію щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України.
armyinform.com.ua

Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали спільну декларацію щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Про це стало відомо під час їхньої зустрічі сьогодні, 1 липня.

Іспанія стала 21 країною, яка підтримала членство України в НАТО.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

«Я вдячний за підтримку нашого руху в НАТО. Це тепер очевидний факт: чим ширше в Європі НАТО, тим ширший у Європі простір миру, простір захисту. Наша спільна заява з паном Прем’єр-міністром на підтримку, європейських, євроатлантичних прагнень України чітко стверджує, що безпека для Європи – це наш спільний пріоритет», – заявив Зеленський.

У спільній декларації йдеться, що Іспанія підтримує зміцнення партнерства НАТО з Україною, зокрема шляхом створення Ради Україна – НАТО як майданчика для подальшого посилення та розширення поточної співпраці з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї відповідно до Бухарестської декларації.

«Іспанія підтверджує свою підтримку політики відкритих дверей НАТО відповідно до Стратегічної концепції НАТО від 2022 року та Декларації Мадридського саміту НАТО» – йдеться у документі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес прибув до Києва у суботу, 1 липня.

Він повідомив, що Іспанія виділяє для України новий пакет допомоги на суму 55 мільйонів євро та обіцяє довгострокову підтримку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: