Президент ввів у дію санкції РНБО, у списку грузинська авіакомпанія та підприємства рф

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти ще понад 190 фізичних та 291 юридичної особи.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти ще понад 190 фізичних та 291 юридичної особи.

Про це йдеться в указі на офіційному сайті президента.

Відомо, що серед юридичних осіб, до яких застосували санкції, є компанії з росії, Казахстану, Білорусі, а також на Кіпру та в Грузії.

Зокрема, серед цього списку є грузинська авіакомпанія Georgian Airways, яка у травні відновила рейси до рф. Крім цього, обмеження застосовують до підприємства «Салют», яке виробляє корабельні радари; болховського заводу напівпровідникових приладів, ростовського оптико-механічного заводу тощо.

Серед фізичних осіб у списку є керівники казанського заводу «Електроприлад» та Пермського національного дослідницького політехнічного університету. А також Латипов Марат Раїсович – начальник МНС по Башкортостану, Олексій Суслопаров – гендиректор компанії «Проксі Технолоджі», яка розробляє системи виявлення та придушення дронів та військовий генерал-лейтенант запасу Вадим Волковицький.

Нагадаємо, рада Євросоюзу 23 червня затвердила одинадцятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії. Нові заходи спрямовані в основному на посилення існуючих санкцій та припинення їхнього обходу.

Також писали, що уряд Сполучених Штатів продовжуватиме чинити санкційний тиск на ПВК «Вагнер» на чолі з Пригожиним, аби позбавити це угруповання змоги сіяти хаос та насильство по всьому світу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: