Польща готова розмістити на своїй території ядерну зброю НАТО через загрозу рф

Читать на русском
У зв'язку з розміщенням російської ядерної зброї в Білорусі, Польща звернулася до НАТО з проханням долучитись до участі в програмі Nuclear Sharing.
фото: rbc.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький оголосив про намір своєї країни приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО з огляду на розміщення російської тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Про це він заявив на пресконференції в Брюсселі, повідомляє Polsat News.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

«У зв'язку з тим, що росія має намір розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі, ми ще більше закликаємо весь НАТО взяти участь у програмі Nuclear Sharing. Ми заявляємо про нашу готовність діяти швидко в цьому відношенні. Ми не хочемо сидіти склавши руки, поки путін посилює всілякі загрози», - наголосив очільник польського уряду.

Також він підкреслив, що остаточне рішення будуть приймати американські партнери, але вже зараз Варшава готова прийняти участь у програмі ядерного обміну.

Нагадаємо, 25 травня рф та Білорусь підписали документи щодо зберігання ядерної зброї. Олександр Лукашенко того ж дня заявив, що переміщення ядерної зброї рф до Білорусі вже почалося.

Лукашенко заперечував, що такий крок є інструментом залякування та шантажу. Але при цьому він пригрозив, що може дозволити розмістити у своїй країні і стратегічну ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: