Україна хоче посилити вплив у Латинській Америці: президент розповів, хто може в цьому допомогти

Читать на русском
Зеленський заявив, що Україна має намір змінити позицію країн Латинської Америки щодо повномасштабного вторгнення росії та Формули миру. І саміт, який пройде у липні, має у цьому допомогти.
Фото: sky.com

Україна має намір змінити позицію країн Латинської Америки щодо повномасштабного вторгнення росії та Формули миру.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, його цитує Reuters.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

За його словами, велику роль у цьому процесі може відіграти Іспанія, яка з 1 липня головуватиме в ЄС упродовж шести місяців.

Зеленський сподівається, що влада в Мадриді допоможе Україні донести свою позицію в ході саміту ЄС-Латинська Америка в середині липня. Президент зазначив, що прем'єр Іспанії Педро Санчес вже надіслав йому запрошення на саміт, але деякі країни все одно продовжують блокувати участь України.

«Ми хочемо презентувати Формулу миру, і Педро нас у цьому підтримав. Він має постійний діалог з Латинською Америкою, і до нього прислухаються, це факт. Але відверто скажу, що деякі латиноамериканські країни блокують наше запрошення», – заявив Зеленський.

Глава держави додав, що хоче, щоб країни Латинської Америки «не лише приєдналися до Формули миру, а й виступили проти війни».

Нагадаємо, найбільш активну позицію щодо війни у Латинській Америці займає Бразилія. Нещодавно президент цієї країни Лула да Сілва заявив, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало «мирні ініціативи» Бразилії та інших країн. Ми також промоніторили, як ці «миротворці» голосували в ООН за проукраїнські резолюції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: