«Коли це станеться, ви побачите»: Резніков заявив, що головні події у контрнаступі попереду

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що звільнення групи населених пунктів в останні тижні було не головною подією у контрнаступі. А про деякі успіхи Генштаб не повідомляв.
Фото: EPA / ТАРС

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що звільнення групи населених пунктів останніми тижнями було «не головною подією» у запланованому контрнаступі.

Він сказав про це в інтерв'ю Financial Times.

Україна задіяла для контрнаступу лише 3 із 12 бригад, головне ще попереду – ReutersУкраїна наразі задіяла лише 3 із 12 бригад у контрнаступі. Головне ще попереду, вважають аналітики.

«Коли це станеться, ви все це побачите. . . Усі все побачать», – сказав Резніков, відмахнувшись від повідомлень про повільний поступ української армії.

Міністр підтвердив, що основні резерви ЗСУ, зокрема більшість бригад, нещодавно навчених на Заході та оснащених сучасними танками та бронетехнікою НАТО, ще не задіяні в операції.

Крім того, за його словами, українські сили досягли «певних успіхів», які Генштаб не оприлюднював.

Глава Міноборони також прокоментував спробу перевороту, влаштовану Євгенієм Пригожиним: він сказав, що це оголило фундаментальну слабкість режиму путіна. Але, за його словами, Україні не варто робити ставку на подальші «заколоти та заворушення» в росії заради успіху на полі бою.

«Нам потрібно довіряти нашим силам безпеки та оборони, а також нашим партнерам, які надають зброю», — сказав Резніков, додавши, що ці фактори більш передбачувані, ніж ситуація в росії.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський також раніше заявив, що основні сили української армії ще не були задіяні в наступі.

Президент Володимир Зеленський говорив, що контрнаступ на півдні просувається не так швидко, як хотілося б, але в якийсь момент події почнуть розвиватися більш стрімко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: