Частина українських пілотів завершує навчання на F-16 – Євлаш

Читать на русском
Підготовка льотчиків ЗСУ триває без перерви, і цей процес організовано на різних рівнях. Дехто вже майже завершив навчання.
Фото: EPA/UPG

Деякі українські пілоти вже завершують процес навчання на американських винищувачах F-16. Після прибуття в Україну вони зможуть майже відразу розпочати виконання бойових завдань.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону у четвер, 9 травня.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

За його словами, підготовка пілотів відбувається без перерви, і цей процес триває на різних рівнях.

«Ми вже маємо льотчиків, які завершують своє навчання на F-16. Як тільки це стане можливим, F-16 прибудуть до України, звичайно, ці пілоти вже будуть готові до виконання бойових завдань у повітряному просторі в українському небі», – сказав він.

Євлаш нагадав, що Україні потрібний не один десяток літаків типу F-16 для того, щоб захистити повітряний простір від російських атак.

Нагадаємо, Україна може отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року.

У Повітряних силах відповіли, чи зможуть F-16 одразу виконати бойовий виліт у день прибуття. Також Ілля Євлаш розповідав, як Україна захищатиме F-16 на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: