Путін на параді знову пригрозив ядерною зброєю

Читать на русском
Путін на параді 9 травня заявив, що росія не дозволить їй погрожувати – її стратегічні сили перебувають у бойовій готовності.
Фото: росЗМІ

Російський диктатор володимир путін, під час виступу на параді перемоги в Москві, знову пригрозив ядерною зброєю противникам рф.

Його цитують російські ЗМІ.

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

На параді він заявив, що стратегічні сили рф «перебувають у бойовій готовності, але росія буде робити все, щоб не допустити глобального зіткнення».

«Ми відкидаємо претензії будь-якої держави чи альянсу на винятковість. Знаємо, до чого веде непомірність таких амбіцій. Росія робитиме все, щоб не допустити глобального зіткнення, але нікому не дозволимо погрожувати нам. Наші стратегічні сили завжди у бойовій готовності», – сказав путін.

На початку промови, привітавши ветеранів, путін відразу перейшов до теми «реваншизму та переписування історії». За його словами, західні країни нібито намагаються спотворити правду про Другу світову війну, «ставлять на п'єдестал посібників гітлерівців». «Реваншизм, знущання з історії, прагнення виправдати нинішніх послідовників нацистів — це частина спільної політики західних еліт щодо розпалювання нових регіональних конфліктів, міжнаціональної ворожнечі, щодо стримування незалежних центрів світового розвитку», – заявив він.

Нагадаємо, 6 травня росія анонсувала проведення навчань для відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї.

У березні путін заявив, що росія з військово-технічної точки зору готова до ядерної війни, а також готова застосувати таку зброю «у тому випадку, якщо йдеться про існування російської держави».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: