У рф клієнти «Райффайзен банку» більше не можуть переказувати кошти у євро

Читать на русском
Згідно з даними прес-служби банку, нові обмеження стосуються фізичних осіб, індивідуальних підприємців та юридичних осіб.
фото: sud.ua

Raiffeisen Bank з 3 липня припинить перекази в євро територією країни-агресора, а також у банки 12 країн Європи та Азії. Подібне рішення може бути черговим кроком до згортання діяльності в росії.

Про це прес-служба компанії повідомляє у Телеграмі.

«Фінансує бюджет рф»: австрійський Raiffeisen Bank внесли до списку спонсорів війниУ НАЗК розповіли, що австрійський банк скористався санкціями, які спричинили вихід із російського ринку його конкурентів, і тепер отримує величезні прибутки на території росії.

Згідно з даними прес-служби банку, нові обмеження стосуються фізичних осіб, індивідуальних підприємців та юридичних осіб. У банку пояснили таку зміну політики обмеженнями, які вводять банки-кореспонденти. При цьому клієнти банку в рф зможуть робити перекази у євро між своїми рахунками.

Як повідомляється, з рф переведення не дійде до Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Йорданії, Казахстану, Киргизії, Молдови, ОАЕ, Таджикистану, Туркменії та Узбекистану.

При цьому, експерти вважають, що запровадження обмежень не пов'язане з антиросійськими санкціями, а є черговим кроком до згортання діяльності в росії.

Відомо, що у російському Raiffeisen Bank із 20 червня стягується комісія за перекази в доларах на рахунки фізичних осіб. Вона становить 50% від усієї суми, але не має перевищувати 500 доларів. Також у квітні фізособи, не підключені до преміальних пакетів, втратили можливість робити перекази SWIFT у доларах.

Нагадаємо, що ще у березні Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійський банк Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни росії проти України.

А нещодавно угорський OTP Bank потрапив до списку спонсорів війни.

Раніше стало відомо, що росіяни змушують іноземні компанії, які планують покинути ринок рф, платити за це.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: