Укренерго повернуло електроенергію споживачам Києва й області

Читать на русском
В Укренерго заявили про відновлення живлення всіх споживачів Києва та області. Світло вимикали через те, що виникли ускладнення в роботі високовольтних мереж.
Фото mind.ua

В Укренерго заявили про відновлення живлення всіх споживачів Києва та області. Світло вимикали через те, що виникли ускладнення в роботі високовольтних мереж.

Про це повідомляють у Telegram-каналі компанії.

Відомо, що енергопостачання для споживачів було відновлено через годину після інциденту. Наразі ремонтні бригади продовжують відновлювальні роботи.

«З’ясовується причина технічного збою в роботі обладнання, яке призвело до необхідності застосування екстрених відключень у Києві та області. Але першочергова – це пошкодження мереж внаслідок піврічних масованих обстрілів росіян», – зазначають у повідомленні.

В компанії наголошують, що ремонти тривають постійно на всіх пошкоджених об’єктах. Але є приховані пошкодження, які дають про себе знати інколи через тривалий час після атак.

«Наприклад, те, що одразу після ракетного удару було мікротріщиною далеко від епіцентру, за кілька місяців роботи під навантаженням перетворюється на значне пошкодження і вимагає додаткового часу ремонтів. Тож ризики порушення в роботі обладнання залишаються», – додають енергетики.

Наразі виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Нагадаємо, сьогодні вдень, 21 червня, у Шевченківському, Святошинському, Солом'янському, Голосіївському та Подільському районах Києва відбулися екстрені відключення електроенергії.

В Укренерго раніше прогнозували, що влітку в країні з великою ймовірністю виникне дефіцит електроенергії. Але це не означає повернення до графіків відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: